Kindercentrum KIDDY

Baby’s en dreumesen voelen zich helemaal thuis bij KIDDY. Ze komen 1 of meer dagdelen per week naar een vertrouwde omgeving. Een omgeving die rust uitstraalt door de kleurstelling en de ruimtelijke opzet. De baby’s en dreumesen spelen samen met andere kinderen in de leeftijd van 0 tot 2,5. Ze worden vertroeteld door deskundige leidsters. De kinderen raken makkelijk met hen vertrouwd omdat de leidsters zoveel mogelijk op vaste dagen werken.

Het dagritme lijkt op dit van thuis. Eten, drinken, slapen en spelen. Er zijn veel rustmomenten. De kinderen hebben hun eigen bed in een aparte slaapruimte. Als de allerjongsten slapen, spelen de andere kinderen in de speelhallen, ze klimmen en klauteren, maken muziek of leven hun creativiteit uit in de miniateliers

De 2,5-jarige peuters spelen in aparte groepen en krijgen een specifieke op hun ontwikkelingsfase gericht aanbod van activiteiten en speelgoed. Medewerkers kunnen meer op de leeftijd gerichte activiteiten aanbieden en peuters op een speelse manier voorbereiden op de schoolperiode. De overstap naar de lagere school wordt zo een stuk eenvoudiger.

Zowel binnen als buiten is er meer dan genoeg ruimte om te spelen. Het speelgoed is zeer gevarieerd; er is voor elk wat wils.

Op elke locatie wordt er dagelijks buiten gespeeld op veilige speeltoestellen in de natuurlijke speeltuin. Hierdoor ontwikkelen kinderen hun fijne motoriek, leren ze samen spelen en ontdekken zij de natuur bijvoorbeeld door plantjes te zien groeien en verzorgen in onze peuter-moestuin. Elke opvanglocatie beschikt over een aangrenzende speeltuin met volop uitdagingen voor jonge kinderen.

De kinderen zijn bij Kiddy in professionele handen. Alle medewerkers voldoen aan de wettelijke opleidingseisen en zijn bijgeschoold in de Vroeg- en Voorschoolse Educatie (VVE) methode Piramide van Cito.  Ze werken volgens het pedagogisch beleid en bijhorend werkplan dat regelmatig wordt geëvalueerd. Ervaring, deskundigheid en enthousiasme zorgen ervoor dat de kinderen op de best mogelijke manier worden opgevangen.


Glorieux 5
5101 XS Dongen

T: 0162-310374

LRK-NUMMER 299851710
52 weken opvang

alle werkdagen van
7.30 tot 18.00

49 weken opvang

alle weken behalve
de 3 weken van de bouwvak vakantie regio zuid