Basisschool Agnes

Basisschool Sint Agnes
Vaartweg 104
5106 NB Dongen-Vaart

T: 0162 - 310518

LRK-NUMMER 237653801
40 weken opvang alle weken behalve de schoolvakanties

di/do-ochtend

Opvangtijden
di 8.45-12.00
do 8.45-12.00
Brochure nieuwe peuteropvang

Bekijk hier de brochure van de gemeente

Peuteropvang, wat is dat?

Wilt u ook graag dat uw kind speelt met leeftijdsgenootjes, maar bent u niet op zoek naar opvang voor de hele dag? Dan is de peuteropvang bij KID kindercentra voor u een prima keuze. Peuters maken hier spelenderwijs kennis met dagelijkse dingen, ontmoeten leeftijdsgenootjes, maken plezier en kunnen in hun eigen tempo vaardigheden op doen.

Goede voorbereiding op de basisschool
Peuteropvang bij stichting KID is een geweldige voorbereiding op de basisschool. Het is bovendien heel erg leuk! Uw kind leert spelenderwijs en ervaart dat het vaak meer kan dan het dacht. Dit geeft zelfvertrouwen! Er is veel tijd voor de kring, buiten spelen, knutselen, zingen en nog veel meer. We hanteren een vaste activiteitenritme en een overzichtelijke groepsinrichting met speelhoeken zonder dat het te schools wordt. Hierdoor voelt uw kind zich snel thuis bij ons. De vaste leidsters kennen ieder kind en geven extra aandacht waar nodig. Als uw kind twee jaar is, kan het al starten op de peuteropvang. In een vaste groep met maximaal zestien kinderen kan uw kind spelen, ontdekken en leren.

Voor wie is de peuteropvang?

Peuteropvang bij stichting KID is voor kinderen van twee tot vier jaar en kent zowel gesubsidieerde plaatsen als particuliere plaatsen. Voor plaatsing op een gesubsidieerde plaats gelden voorwaarden. U komt hiervoor in aanmerking als u geen recht heeft op kinderopvangtoeslag. U kunt tevens gebruik maken van 2 dagdelen een gesubsidieerde plaats als uw kind extra (taal)ondersteuning nodig heeft. Het consultatiebureau beoordeelt dit.

Ontwikkelingsondersteuning
Peuters leren bij ons samen spelen, delen en omgaan met regels en afspraken. De taalontwikkeling van uw peuter stimuleren we door veel met elkaar te praten, naar elkaar te luisteren, verhaaltjes voor te lezen, te vertellen en liedjes te zingen. De aansprekende Vroeg Voorschoolse Educatie (VVE-) methode Piramide is voor ons een leidraad bij de invulling van de spelochtend of middag. Deze methode is leuk voor alle kinderen.

NASCHOOLSE OPVANG

Op initiatief van een aantal ouders zijn wij in gymzaal de Gaasjes gestart met een groep naschoolse opvang voor kinderen van IKC Agnes. Er is een prachtige groepsruimte waar de kinderen samen komen om te knutselen. Daarnaast is er een heerlijke speeltuin en veilige sporthal om te ravotten.

De openingstijden van BSO ’t Uilennest in Dongen-Vaart zijn in 40 schoolweken:
Maandag 14.15 - 18.15 uur
Dinsdag 14.15 - 18.15 uur
Donderdag 14.15 - 18.15 uur