Stimulering van de ontwikkeling

VVE methode Piramide helpt onze pedagogisch medewerkers om jonge kinderen goed te begeleiden. Met Piramide stimuleren wij uw jonge kind(eren) op een speelse manier in hun ontwikkeling. Door een slimme combinatie van activiteiten en thema’s krijgen ze in een veilige omgeving grip op de wereld om hen heen. Piramide is opgebouwd rondom projecten/thema’s die gaan over vertrouwde dingen, zoals mensen, lente en verkeer. Ieder jaar staan dezelfde thema’s op het programma, steeds op een hoger niveau, passend bij de leeftijd en ontwikkeling van uw kind(eren). Meer lezen? Kijk op http://www.cito.nl/onderwijs/vroeg%20en%20voorschoolse%20educatie/piramide.aspx

 

Dagelijks buitenspelen

Buitenspelen is niet alleen ontzettend leuk voor kinderen. Het is onmisbaar voor hun ontwikkeling. Want van buitenspelen worden kinderen gezonder, slimmer en socialer. Voor kinderen is er niks heerlijkers dan lekker buiten bezig zijn en samen met vriendjes de wereld ontdekken. Hutten bouwen, klimmen, ravotten en met elkaar nieuwe spelletjes bedenken. Ruim 80% van de kinderen wordt vrolijk en blij van vrij buitenspelen. En ondertussen leggen ze hiermee een stevige basis voor de rest van hun leven. Het is aangetoond dat kinderen die veel buitenspelen en bewegen, beter zijn toegerust om gezond en evenwichtig op te groeien. Ze hebben relatief minder kans op ongevallen en botbreuken en herstellen sneller bij ziekte.

Om gezonde en fitte volwassenen te worden, moeten kinderen volgens de beweegnorm elke dag minimaal één uur matig intensief bewegen. Maar liefst tachtig procent van de kinderen voldoet niet aan deze Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB). Bovendien kampt 15 procent van de kinderen met overgewicht. Door onze natuurlijke en uitdagende speeltuinen stimuleren wij kinderen om veel buiten te spelen. De Combinatie Functionaris sport ondersteunt hierbij spelenderwijs de motorische vaardigheden, zoals rennen, klimmen, springen, glijden, gooien, schoppen, schommelen enzovoort.

Voorlezen

Onderzoek heeft uitgewezen dat interactief voorlezen een positieve bijdrage levert aan de sociaal-emotionele ontwikkeling, de rekenontwikkeling én de fantasie en het leervermogen van een kind. In alle 0-4 jarige groepen wordt er door onze pedagogisch medewerkers met grote regelmaat voorgelezen. Elk jaar nemen wij deel aan de nationale voorleesdagen. Voor ouders en hun jonge kinderen is er een gezellig voorleesontbijt.

KIDDY heeft een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het praktische boek voor professionals; INTERACTIEF VOORLEZEN VOOR BABY’S, DREUMESEN. PEUTERS EN KLEUTERS van uitgeverij Delubas en Cito. Veel foto’s in dit boek voor pedagogisch medewerkers, peuterleidsters, gastouders, leerkrachten en voorlees coördinatoren zijn gemaakt in Kindercentrum Kiddy in Dongen. Neem een kijkje in het digitale exemplaar op: www.delubas.nl/nieuwsbriefmap/bladerversies/interactiefvoorlezen/

 

Gezond voedingspatroon

Het voedingsbeleid van Kiddy is gebaseerd op basis van de meest recente inzichten over voeding. Jaarlijks eten de kinderen veel fruit (meer dan duizend kilo!) en drinken zij veel water in onze kindergroepen. De Schijf van Vijf zorgt voor een optimale combinatie van voedingsmiddelen en vormt de basis van ons nieuwe inkoopbeleid voor de voeding van de aan onze zorg toevertrouwde baby’s, dreumesen en peuters en schoolkinderen.

Onze voedingsproducten hebben wij met behulp van een voedingsdeskundige beoordeeld op smaak en samenstelling waaronder vetten, vezels en suikers. Wij kopen producten in met een laag suikergehalte en hoog vezel gehalte, zoals diverse groenten en volkorenbrood. Deze stoffen zijn namelijk belangrijk voor een gezonde spijsvertering.