Groen en duurzaam

DUURZAME VISIE

De aarde geef ons water, voedsel, energie, kleding, frisse lucht en prachtige natuur waar we van kunnen genieten. Deze aarde willen wij zo goed mogelijk door geven aan volgende generaties. Daarom zetten Kindercentrum KIDDY en BSO Okido zich in voor een leefbare toekomst voor mens en natuur. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zit dan ook  in ons DNA. Dit betekent dat onze medewerkers (bij elke beslissing) een afweging maken tussen de verschillende maatschappelijke, ecologische en economische effecten hiervan op onze mede-mensen; de kinderen, de ouders, collega’s, omwonenden, leveranciers en ook “de maatschappij” in het algemeen.

 


LOKAAL EN DUURZAAM INKOPEN

Met elektrisch bolderkarren halen wij de kinderen op  bij de basisschool, op onze hoofdlocatie ligt een vegetatiedak en  het benodigde beddengoed  drogen wij met een gasgestookte droger. Daarnaast scheiden en recyclen wij zoveel mogelijk ons afval, zoals groente- en fruitafval, glas, plastic, luiers en papier. Ook ouders worden uitgenodigd om zoveel mogelijk mee te doen aan het recyclen van luiers. Hierbij stelt Kiddy afvalzakken beschikbaar. Bij het inkopen hebben duurzame lokale partners en producten onze voorkeur. Wij stimuleren hergebruik door het regelmatig verzamelen en doneren van kinderspeelgoed, meubilair en kleding aan lokale kringloopbedrijven en stichting PortAgora die deze spullen vervolgens bezorgd bij weeshuizen in Oost Europa.


MET PASSIE VOOR DE NATUUR

Kinderen spelen elke dag buiten in onze natuur(speel)tuinen en samen met lokale natuurclubs zoals ken en geniet, maar ook internationale natuurclubs zoals het WNF, organiseren wij leuke en leerzame kinderactiviteiten in en over de natuur. Van het zoeken van bloemetjes in het voorjaar en spinnen in het najaar tot roofvogelshows en deelname aan campagnes voor behoud van leefgebieden. Wij hopen uw kind(eren) te inspireren om te  houden van de natuur.