ISO

Kiddy en Okido bieden dankzij het ISO 9001:2008 kwaliteitssysteem gegarandeerd kwaliteit. De GGD controleert jaarlijks alle kindercentra in Dongen en beoordeelt in opdracht van de gemeente of een kindercentrum voldoet aan de minimale (pedagogische) kwaliteit.

KID heeft echter voor zichzelf de lat hoger gelegd en besloten om de kwaliteit van haar bedrijfsprocessen te meten aan de standaardeisen die zijn opgenomen in het ISO 9001:2008 kwaliteitssysteem.

TüV Nederland heeft onlangs vastgesteld dat onze bedrijfsprocessen aantoonbaar voldoen aan deze kwaliteitsnormen.KID vindt het van groot belang om het proces dat geleid heeft tot de certificering toe te lichten. 'Het is voor een complexe organisatie als de onze van belang dat alle partijen volledige inzicht hebben in de structuren en werkprocessen. Ruim twee jaar geleden is er een speciale werkgroep in het leven geroepen, die zich heeft ingespannen om een toegankelijk document samen te stellen dat niet alleen op alle locaties via laptops beschikbaar is, maar ook via een intranetsysteem bij de werknemers thuis.

Gegarandeerde kwaliteit

Zo kunnen de werknemers thuis wanneer het uitkomt, inloggen en aandacht besteden aan verslagen en/of andere informatie. In het digitale handboek staat letterlijk alles omschreven. Of je nu op zoek bent naar een plattegrond, de jaarkalender, werkinstructies, agenda's en/of verslagen, het is allemaal te vinden.

Ook projectomschrijvingen en spelinstructies staan uitvoerig omschreven.

Alle medewerkers zijn erg trots op het feit dat zowel Kiddy als Okido voortaan het ISO logo mag voeren omdat iedereen aantoonbaar werkt volgens de afgesproken werkinstructies en beleidsstukken. Hierdoor is de veiligheid, hygiëne en pedagogische kwaliteit binnen alle opvanglocaties van Kiddy en Okido optimaal gegarandeerd.